נפגעי תאונות דרכים, המבקשים לתבוע את זכויותיהם מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי נאלצים לפנות אל עורך דין תאונות דרכים לניהול המאבק מול המערכות הבירוקרטיות המסועפות. נפגעי תאונות דרכים, המנסים להתמודד בכוחות עצמם מול הרשויות המשפטיות וגורמי הפיצוי השונים ללא כל ייצוג של עורך דין מקצועי, לא יוכלו למצות את מלוא זכויותיהם בחוק, מכיוון שאין להם את ההכשרה המשפטית והניסיון הדרוש להתמודדות נכונה מול הגורמים המשפטיים.
במאמר הבא, נסביר כיצד תוכלו לממש את זכויותיכם בחוק, תוך פנייה אל עורכי דין תאונות דרכים.
תאונת דרכים יכולה לשנות את חייכם בן רגע ולהפוך אתכם לנכים ולמוגבלים, עובדה המחייבת להיערך מחדש וליצור את הסביבה הנוחה והנגישה ביותר לנפגע. הצעד הראשון לתביעת זכויותיכם הרפואיות והכלכליות, תלוי בפנייה אל עורך דין מקצועי המומחה בתחום תאונות דרכים. עם פנייתכם אל עו"ד תאונות דרכים מוטב לדעת מהן חובותיו כלפיכם.
חובות עורך הדין לתאונות דרכים:
באופן עקרוני, נושא שכר טרחת עורך דין נפגעי תאונות דרכים, מעוגן בחוק, כשכר הטרחה מהווה אחוז מסכום הפיצוי. כך למשל, במקרים בהם מושגת פשרה טרם הגשת כתב התביעה אל בית המשפט, יזכה עורך הדין בשכר טרחה בשיעור של שמונה אחוזים מסכום הפשרה. במקרים בהם מושגת פשרה אחרי שהוגשה תביעה לבית המשפט, אזי עורך הדין יהיה זכאי לקבל 11% אחוז מסכום הפיצוי. במקרים בהם הוכרע פסק דין בנושא, זכאי עורך הדין לקבל שכר טרחה בשיעור של 13% אחוזים מסכום הפיצוי שנפסק לטובת הנפגע.
מעבר לכך, חשוב לציין כי, מרבית עורכי הדין אינם גובים שכר טרחה עבור פגישת הייעוץ הראשונית.
במידה והנכם כבר מיוצגים על ידי עורך דין תאונות דרכים, אך אינכם מרוצים מהתנהלותו בתיק, וברצונכן לשפר את סיכויי התביעה שלכם בבית המשפט, תוכלו לפנות אל משרד עורכי דין חלופי ולהעביר את הטיפול בתיק לטיפולם המסור. כאמור, אין זה המצב האידיאלי, אולם במקרים מסוימים, כאשר זעקתכם לא נשמעת ועתידכם מוטל על כף המאזניים, מוטב לשנס מותניים, לעשות את הבלתי יאומן ולהחליף לאלתר את עורך הדין המייצג אתכם.
לסיכומו של עניין, אם נפגעתם כתוצאה מתאונת דרכים וברצונכם לממש את זכויותיכם על פי חוק, אנו ממליצים לכם לפנות אל עורך דין תאונות דרכים.