קו למשפט

ויזת סטודנט לאנגליה

החלטתם שאתם רוצים ללמוד באנגליה? אינכם היחידים - ופה בעצם מתחילה הבעיה. מידי שנה מוגשות מאות אלפי בקשות לרשויות באנגליה, של אנשים שמעוניינים ללמוד בה. כדי 'לסנן' את הזרם ולבחור את המועמדים המתאימים ביותר מנקודת ראותם של השלטונות, הוצבו כמה וכמה קריטריונים, שרק בסופם יוכל המועמד להתחיל את לימודיו במדינה, בעזרת ויזת סטודנט לאנגליה.

ללמוד באנגליה זו חוויה

ובזה יסכימו כולם, כך נראה. אנגליה היא מקום מדהים ללמוד בו ולחיות בו כמובן, כך שמעטים האנשים שיוותרו על התענוג, אם זה עומד בפתחם. זו גם הסיבה מדוע כל כך הרבה אנשים מגישים בקשה למהלך כזה.

למעשה, גם הרשויות עצמן מעודדות את תושבי העולם לבוא וללמוד באנגליה, בעיקר לימודי אנגלית - אשר משלבים לרוב גם את המסורת האנגלית ומתחברים לשורשיה של המדינה, ולכן הם זוכים לעידוד מטעם המדינה. ועדיין, בשל שטף הפניות כאמור, לא כל אחד יכול להגיע למדינה וללמוד בה, כך סתם.

זה לא היה כך בעבר:

כמה הבהרות עבור מי שלמד באנגליה עד תחילת המילניום

עד 2004, המצב היה שונה לחלוטין ממה שהוא היום, וכאן טוב שנבהיר כמה דברים: כיום, אי אפשר פשוט להגיע לאנגליה ולהתחיל, אם רוצים בכך, ללמוד בבית ספר כלשהו. לאחר שינוי מדיניות ההגירה (בין השאר בעקבות אירועי ה-11 בספטמבר 2001), העניין הפך להיות לא פשוט כבעבר.

ברי המזל שבחרו ללמוד באנגליה עד 2004, היו יכולים לעשות זאת עוד בזמן שטיילו במדינה. כל שהיו צריכים לעשות הוא להגיש בקשה ללימודים, ולצאת לדרך. היום המצב אחר, וכדי לקבל את האשרה יש לעבור כמה שלבים.

הדרך עד להנפקת ויזת סטודנט לאנגליה ארוכה מאוד

אדם אשר מעוניין ללמוד באנגליה, חייב כיום לבצע את המהלכים הבאים:

  • פנייה למוסד מוכר: הפנייה הזו כוללת כמובן אישור מהמוסד על כך שאותו מועמד התקבל ללימודים בו. לא כל המוסדות באנגליה מוכרים ללימוד אזרחים זרים וכדאי לבדוק זאת היטב (כאן ניתן לבדוק האם המוסד נכלל ברשימה). אגב, אותו אישור שיש להציג לשגרירות הבריטית בישראל בעת הגשת הבקשה, יכול להתקבל גם תקופה ארוכה לאחר שקבלתכם ללימודים אושרה בפועל.
  • מאפייני התכנית: אם אלו לימודים אקדמיים, עליכם להציג מערכת שעות מלאה; אם מדובר בלימודי תעודה, הם צריכים להיות בנפח של 15 שעות שבועיות לפחות. מעבר לכך, התכנית כולה צריכה להיות מעל חצי שנה.
  • הטפסים ששימשו לקבלתכם למסלול הלימודים: כולל תעודת בגרות, תעודת תואר ראשון, בחינת ידע באנגלית (TOFEL למשל) וכדומה.
  • מצבכם הכלכלי: זהו סעיף לא פשוט, אשר דורש מכם להציג כסף רב, נזיל, למשך כל 30 הימים שלפני הגשת הבקשה. ומה סכום הכסף הנדרש מכם? עלויות המחייה שחושבו על ידי השלטונות (1,000 ליש"ט בלונדון, 800 בכל מקום אחר באנגליה) כפול מספר החודשים שתשהו במדינה - עד תשעה חודשים, ועוד העלויות של הלימודים. סכום זה יכול להגיע בקלות ל-25 ואף 30 אלף לירות שטרלינג. החדשות הטובות: אישור בכתב מההורים בו יצהירו כי הם משמשים כמממנים במידת הצורך, יעשה את העבודה בצורה מלאה.

ויזת סטודנט לאנגליה ועבודה

בניגוד למדינות אחרות (ארה"ב למשל), ויזת הסטודנט מתירה לכם באופן אוטומטי גם לעבוד באנגליה. עם זאת, מדובר על עבודה בהיקף של 20 שעות שבועיות לכל היותר, במהלך הסמסטר עצמו. בחופשות ניתן לעבוד ללא הגבלה. בתום הלימודים, תוכלו להגיש בקשה לאשרת עבודה באנגליה - שכנראה תינתן לכם לזמן מוגבל.

אגב, אם אינכם מחפשים ויזת סטודנט לאנגליה באופן ספציפי, תשמחו לשמוע את העובדה הבאה: סטודנט זר שלומד לתואר בסקוטלנד ומסיים אותו בהצטיינות, על פי קריטריונים שנקבעו מראש, זוכה אוטומטית באישור לחיות בסקוטלנד למשך שנתיים תמימות.