אנגליה נחשבה, מאז ומתמיד, לאחד היעדים החמים על מפת התיירות העולמית. את מירב תשומת הלב מקבלת, ובצדק גמור, הבירה לונדון, אך ברחבי ההמלכה ניתן למצוא לא מעט ערים ואתרים אחרים לביקור. כאשר מעוניינים לטוס לטיול באנגליה, עשויה לעלות שאלה משמעותית אחת, והיא נוגעת להליך הבירוקרטי שנדרש לעבור. האם, בהקשר הזה, נדרש להנפיק ויזת תייר לאנגליה? מהי ההתנהלות מרגע הנחיתה במדינה זו? ומאיזה סוג של התנהגות צריך להימנע אל מול רשויות ההגירה באנגליה?
יש לא מעט ישראלים, שביקרו באנגליה אך לא נתקלו מעולם במונח של ויזת תייר לאנגליה. יש לכך הסבר פשוט במיוחד: להבדיל מיעדים אחרים בעולם, ובכלל זה ארצות הברית או מדינות במזרח הרחוק, אין צורך של ממש להוציא ויזת תיירים טרם הביקור באנגליה. כל המסמכים הבירוקרטיים שנדרש למלא, והראיונות בשגרירויות השונות, יוצאים כאן מן התמונה, מה שמקל מאד על המעוניינים לטוס לאנגליה.
ובכל זאת, חייבים לתת את הדעת על התנהלות שכן חייבים לעמוד בה בדרך לקבלת אישור הכניסה למדינה הנכספת. ככלל, ישראלים יכולים לבקר באנגליה לתקופה של עד שישה חודשים: אישור זה יינתן על ידי מעבר הגבולות באופן כמעט אוטומטי, וכרוך, פשוטו כמשמעו, בחתימה מתאימה על הדרכון של אותו ישראלי.
על מנת שאישור קבלת ויזת תייר לאנגליה ייעשה במהירות המצופה, חשוב להצטייד מראש בכל המסמכים הרלוונטיים. בעיקרו של דבר, הדברים אמורים לגבי דרכון בתוקף של שנה לפחות מרגע הנחיתה באנגלית, שתי תמונות פספורט עדכניות או כל טופס שעשוי להצביע על מטרות הביקור: שוברי הזמנה לבתי מלון, למשל, או כרטיס הטיסה בחזרה לישראל. וכמובן שגם ידיעה של מסלול הנסיעה הספציפי, אפילו ברמת העיר או אטרקציות מסוימות ברחבי המדינה, יכולה רק לסייע לעבור את התשאול בהצלחה יתרה.
חשוב להדגיש, בנקודה הזו, שמטרות הביקור חייבות להיכנס לתמונה: אישור הכניסה אינו מאפשר לימודים או עבודה באנגליה, אשר כן מצריכים הוצאת ויזה מיוחדת. כדי ללמוד בדיוק על מטרות הביקור באנגליה, ייערך תשאול ראשוני על ידי אנשי ביקורת הגבולות באחד משדות התעופה במדינה, וכן יישאל הנוסע שאלות ספציפיות על השהות: איפה הוא מתכוון לשהות? מהם פרטי הטיסה חזרה? וכיוצא בזה.
כמעט תמיד, יידרש להראות להם את כרטיס הטיסה בחזרה לישראל. כאשר עולות ספקות ביחס לשאלות אלה, עלולים אנשי ביקורת הגבולות לערוך בדיקה מקיפה יותר של הנוסע. חשד שעולה ביחס לנוסע מסוים, תהא הסיבה לכך אשר תהא, עלול להביא לעיכוב בקבלת הויזה, או אפילו לסירוב של ממש להעניק אותה. כך גם לגבי מקרים בהם חורגים מפרק הזמן שמותר לבקר באנגליה, צעד שעלול להביא לא רק לגירוש מהמדינה – אלא אף לביטול היכולת להיכנס אליה גם בעתיד.
הרשויות באנגליה נוטות להיות חשדניות לגבי מקרים בהם יוצאים מן המדינה וחוזרים אליה תוך פרק זמן קצר ביותר, בעיקר כאשר הדבר נעשה עוד לפני שתוקפה של הויזה פג. במקרה הזה, יידרשו הנכנסים למדינה להסביר היטב מדוע הם מבקרים בה יותר מפעם אחת תוך תקופה קצרה מסוג זה.