רשלנות רפואית בהריון או בלידה משמעה אי איתור מומים בעובר כבר במהלך ההיריון או גרימת נזק בלתי הפיך לרך הנולד במהלך הלידה. לרשלנות שכזו יש השלכות קשות על כל חייו של התינוק וכן של הוריו ומשפחתו. יום הלידה, אשר אמור להיות היום המאושר בחייה של אישה, יכול להפוך קודר ועגום בעקבות לידתו של תינוק בעל מום מוחי או גופני.
בדומה למקרי רשלנות רפואית אחרים, גם רשלנות רפואית בעת הריון היא עילה לתביעה. הורים זכאים לתבוע בגין מה שמוגדר כלידה בעוולה, כלומר לידה אשר בעקבותיה נגזרים עליהם חיי קושי וסבל עקב הצורך לטפל בילד. הילד עצמו יכול להגיש תביעה אף הוא בגין חיים בעוולה שנגזרו עליו, בין אם כתוצאה של נזק מוחי או של נזקי גוף שנגרמו לו בלידה.
חלק מהתוצאות הקשות של מקרי רשלנות רפואית במהלך הריון הן:
חוסר שימת לב של הרופאים לפרטים חשובים עלולה לגרום להתפתחות נזקים אצל העובר. אי התייחסות לחריגות בהתפתחות התקינה של העובר, להיסטוריה הרפואית של האם, למחלות תורשתיות במשפחתה או כאלו שלקתה בהן בעת ההיריון, גורמות לכך שהצוות פוסח על מום קיים או בעיה מתפתחת אצל התינוק. זוהי רשלנות רפואית לכל דבר.
סריקות ובדיקות שנערכות בהלך ההיריון מטרתן לאתר מבעוד מועד נזקי גוף, נכויות ופגמים גנטיים בעובר. קריאה לא נכונה של תוצאות הבדיקות, או פספוס פגמים גוזלים מההורים את הגילוי של מומים שבדרך כלל מביאים להחלטה על הפסקת הריון.
לעתים תוצאות הבדיקות אינן חד משמעיות ונדרשת הפניה לבדיקות מורחבות יותר שאינן חלק מהבדיקות השגרתיות. במקרים רבים רשלנות רפואית בהריון יכולה להתבטא גם בהיעדר הסבר ברור של הצוות הרפואי להורים על הצורך בבדיקות מקיפות יותר.
אמנם אף סכום של כסף לא יוכל להעלים את הכאב הכרוך בחיים של טיפול בילד בעל מוגבלות, אך אין סיבה שהורים לילד כזה יישאו לבדם את הנטל. עם כל הקושי בטענה כי עדיף שהילד לא היה בא לעולם, כדאי להיעזר בשירותי עו"ד רשלנות רפואית כדי לקבל פיצוי כספי אשר לפחות יסייע בהתמודדות היומיומית עם הקושי.
עו"ד נזיקין מקצועי יוכל להסביר לכם את כדאיות התביעה, סיכויי הזכייה שלכם במשפט והערכה של סכום הפיצויים שאתם עשויים לקבל. השילוב של אוזן קשבת והבנה רחבה של החקיקה בתחום, הם הדברים שחשוב לחפש אצל עו"ד רשלנות רפואית אשר ייצג אתכם.
כדי לזכות בתביעה, עליכם לספק הוכחות שנעשתה רשלנות רפואית. גם אם אתם מיוצגים על ידי עו"ד נזיקין מהגדולים בתחום, חובת ההוכחה עדיין חלה עליכם, ההורים. יש לספק לבית המשפט תיקים רפואיים ותיעוד של התנהלות הצוות הרפואי במהלך ההיריון, הבדיקות השונות והלידה עצמה.
כדי לחזק את טיעוניכם בבית המשפט יהיה צורך גם בחוות דעת של מומחים. חוות דעת שתתמוך בגרסה שלכם תהיה חשובה מאין כמוה ותשכנע כמעט בוודאות את השופט כי נעשה עוול וההתנהלות של הצוות הרפואי מהווה רשלנות רפואית בהריון.