לאופנוע יש הרבה יתרונות: זהו כלי תחבורה זול יחסית, נוח, חוסך פקקים, מזהם הרבה פחות מרכב רגיל ואינו מצריך חיפוש חניה. אולם ברמה הבטיחותית – אופנוע נחשב לכלי רכב בטיחותי הרבה פחות מכל כלי הרכב האחרים. תאונות אופנועים יגרמו נזקים גדולים יותר עבור הרוכב.
אל תטעו. זה לא שיש יותר תאונות אופנוע מתאונות בכלי רכב אחרים – אלא מכיוון שמרגע שקרתה התאונה, לרוכב האופנוע יש סיכוי גבוה יותר להינזק ממנה באופן קשה. בחלק גדול מהמקרים, זה נגמר בתוצאות קטלניות.
על פי מחקרים שנעשו בישראל, על כל אלף נפגעי תאונת אופנוע, יש 15 הרוגים – זאת, לעומת 8.4 הרוגים לאלף נפגעים, נהגים או נוסעים, במכונית. בנוסף, מראה הסטטיסטיקה כי מספר ההרוגים בתאונות אופנוע עולה, ככל שנפח המנוע של האופנוע גדול יותר. ככל שעולה הנפח, כך עולה גם הסיכוי למעורבות בתאונות בדרכים בין עירונית, לעבירות מהירות ולתאונות עצמיות.
תאונות אופנועים גובות קורבנות בנפש בעיקר במקרים של התנגשויות. עם זאת, רק 11% מההתנגשויות נגמרות בפגיעה חמורה, לעומת 34% מהפגיעות כתוצאה מתאונות עצמיות, המתרחשות בדרך כלל בדרכים בין עירוניות ובמהירויות גבוהות. מסקנה: תאונות דרכים בהן מעורב אופנוע, יהיו חמורות יותר כשמדובר באופנוע עם נפח מנוע כבד, בדרכים בין עירוניות ובמהירות גבוהה.
תאונות אופנועים ותאונות דרכים בכלל, עשויות להביא אותנו לא פעם למצב של הלם, אולם חשוב מאוד להתאפס ולהקפיד על כמה כללים. הדבר הראשון אותו יש לעשות לאחר התאונה הוא לוודא שלא נפגעתם. אם אתם מרגישים כאבים, סחרחורות, בחילות – דאגו להתפנות מייד לטיפול רפואי. גם אם אתם מרגישים טוב כדאי להגיע לבדיקה מקיפה, כדי לשלול אפשרות של פגיעות פנימיות.
והיה ובתאונה היה מעורב רכב נוסף, דאגו לקחת את פרטי הנהג, פרטי כלי הרכב ופרטי פוליסת הביטוח. בקשו לראות רישיונות נהיגה ולוודא שהם בתוקף. נסו להתרשם אם הנהג שמולכם נהג תחת השפעת סמים או אלכוהול.
במידה ויש עדים בסביבה, דברו איתם וקחו את פרטיהם. הכל כמובן בהנחה שאתם מסוגלים לכך. בכל מקרה שהוא, אל תחתמו בשום אופן על שום מסמך, גם אם אתם מרגישים שהתאונה הייתה לגמרי באשמתכם. זה עלול לפגוע בכם בהמשך.
והיה ונפגעתם במקרה של תאונת דרכים – מגיעים לכם פיצויים על נזקי גוף. בהקשר זה, אין הבדל בין תאונות אופנועים לתאונות אחרות. מטרתם של הפיצויים הם להחזיר את הנפגע כמה שיותר קרוב אל המצב בו היה לפני התאונה ואם אין הדבר אפשרי – לפצות אותו בכסף על הפגיעה שנגרמה לו.
פיצויים על נזקי גוף אמורים לכסות הוצאות ישירות על טיפולים רפואיים, הפסד השתכרות כתוצאה מהתאונה, הפסד פנסיה ותנאים סוציאליים, פיצוי על כאב וסבל, ובמידת הצורך מימון של עזרה רפואית בתשלום ופיצוי בגין אובדן ניידות. והיה ונפגעתם בצורה חמורה, צרו קשר עם עו"ד תאונות דרכים, שיסייע לכם להתמודד עם תביעת ביטוח.
חישוב הפיצוי על הרכוש בעקבות תאונות דרכים פשוט יותר וכולל בעיקר פיצוי בגין הנזק שנגרם לכלי הרכב. את גובה הנזק קובע שמאי מטעם חברת הביטוח והוא תלוי בגרמים כמו רשלנות בעל הפוליסה, ירידת ערך כלי הרכב המעורבים, גובה השתתפות עצמית ועוד. נזקי הרכוש, במילים אחרות, מטרידים פחות מנזקי הגוף במקרים של תאונות דרכים ובמקרים של תאונות אופנועים בפרט.